Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για όλα φταίει... η Περιστέρα!

Οι καυτές αχτίδες έκαναν τη δίψα πιο κυρίαρχη κι από την ανάσα. Τα κορίτσια έλιωναν από την κάψα.  Έφτασε γρήγορα ευτυχώς  το μπουκάλι στη μεγάλη παγωνιέρα και τα τέσσερα ποτήρια, όσες κι εκείνες. Έχωσαν τα κεφάλια τους στη σκιά, κάτω από την ψάθινη ομπρέλα, βολεύτηκαν στις ξαπλώστρες και επιδόθηκαν στην επίπονη δραστηριότητα του σχολιασμού περιμένοντας τα mohitos.
Ιρέν: Σας το λέω και επιμένω. Αυτή η Περιστέρα φταίει για όλα.
Μάρα: Τι λες, σιγά που φταίει η Περιστέρα. Ο Λαφαζάνης τον φούσκωνε να κάνει αντίσταση τόσους μήνες, μετά έβγαινε ο Βαρουφάκης μπροστά και,... να τα αποτελέσματα.
Ιρέν: Τα αποτελέσματα, αγαπημένη μου, που πληρώνουμε τα φροντιστήρια του Αλέξη κάμποσα δις τα έφερε κυρίως η Περιστέρα, επανέλαβε με επιμονή η Ιρέν κοιτώντας τα πορτοκαλί νύχια των ποδιών της και καμαρώνοντας το κοντράστ που έκαναν με το μαύρισμα.
Νάντια: Εξήγησέ μας γιατί η Περιστέρα αντί να φλερτάρεις με τα πόδια σου!
Ιρέν: Γιατί χρυσό μου, αν η Περιστέρα έβαφε και αυτή τα νύχια της και δεν ήταν Κνίτισσα και λάτρης του ταγαριού, ο Αλέξης δε θα είχε μουρμούρα κάθε βράδυ που της έλεγε 'πρέπει να υποχωρήσω όσο είναι καιρός'.
Μάρα: Ενώ ο Βαρουφάκης που είναι του κόσμου και μην το χεις δύσκολο να κάνει λίγο πεντικιούρ-μανικιούρ, τον έσπρωχνε να συμφωνήσει, λες.  Αυτός δεν τον άφηνε  κουκλίτσα μου!
Λέλα: Αγαπημένες μου, δίκιο έχει η Ιρέν! Αυτή, η Περιστέρα, δε βάζει ούτε πάμπερς στα παιδιά της. Με πανιά τά 'χει και τα πλένει.
Μάρα: Σε πλυντήριο;
Λέλα: Μπορεί και στο χέρι, με πράσινο σαπούνι. Ή μάλλον, όχι, έχει πλυντήριο ΙΖΟΛΑ, κληρονομιά της θειάς της και βάζει σαπούνι Αρκάδι στη σαπουνοθήκη. Το χει βουλώσει οχτώ φορές.
Νάντια: Δηλαδή, ολόκληρος πρωθυπουργός αντί να ακούει τους υπουργούς και τους συμβούλους, ακούει τη σύζυγο που έχει πλυντήριο ΙΖΟΛΑ.
Λέλα: Δεν είναι σύζυγος κοριτσάκι μου όπως αυτές που ξέρεις. Είναι Σύντροφος εις διπλούν. Και στη ζωή και στο κόμμα! Ξέρεις τι εξουσία είναι αυτή;
Μάρα: Πού να ξέρω; Ήμουν ποτέ σε κανένα κόμμα; Ούτε σύντροφο με σύσταινε ο Τάκης. Μάλιστα τον έπιασα στο βάιμπερ να με αποκαλεί γκόμενα, σε συζήτηση με φίλο του.
Ιρέν: Έχω να σου πω, και το βασίζω σε όσα υποστηρίζει ο θείος μου ο Τάσος, που πριν γίνει ξενοδόχος ήταν κομμουνιστής, ότι αυτές οι Κνίτισσες και εν γένει οι κομμουνίστριες κάνουν πολύ καλύτερο σεξ από σένα που σε είπε γκόμενα ο άλλος, γιατί είναι λέει 'απελευθερωμένες'.
Νάντια: Βρε κορίτσια, δεν υποτιμώ την επιρροή της Περιστέρας, αλλά να, μεγαλύτερη και από του Βαρουφάκη να ήταν;
Μάρα: Βρε κόλλημα με το Βαρουφάκη! Σιγά το φωστήρα!
Νάντια: Α! Μην το λες, μην το λες! Ο Γιάνης είναι θεός.
Ιρέν: Αλλά έχει τη Δανάη.
Νάντια: Η οποία, βάφει νύχι;
Ιρέν: Αν μένει χρόνος στην μανικιουρίστα από την περιποίηση στο Γιάνη, μπορεί να βάφει.
Κι όπως ο ιδρώτας και το λάδι με άρωμα καρύδας έγλειφε τα ευρωπαϊκά κορμιά, γιατί μαζί με τη δραχμή, η Ελληνίδα αποχαιρέτησε και την ανατολίτικη  φαρδιά λεκάνη, και απέκτησε κορμί  ‘δυτικό’,  τα κορίτσια κουράστηκαν με την πολιτική ανάλυση. Σηκώθηκαν ταυτόχρονα, αγέρωχες, υπέροχες ως Ελληνίδες, ξανθές ως Σουηδέζες, ενδεδυμένες ως Βραζιλιάνες κατευθυνόμενες προς τη θάλασσα. Ένας κύριος με μουστάκι, φαλάκρα και κοιλιά πλησίασε την Ιρέν. Οι άλλες την περίμεναν στην όχθη.
-Τι ήθελε; Τη ρώτησαν με μια φωνή.
Ιρέν: Να μου δανείσει την Αυγή, για να βοηθήσει ,λέει, στη συζήτηση.
-Και τι του απάντησες;
Ιρέν: Όχι, ευχαριστώ, έχω αγοράσει το ELLE.
Λέλα: Το οποίο δε θα έχει ποτέ εξώφυλλο την Περιστέρα, ώστε να μάθουμε και εμείς την αλήθεια!


Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία, σας το βεβαιώνει μια φανατική αναγνώστρια του ELLE.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2023, Ιούλιος, Κέρκυρα.

Έχουμε τη μεγάλη τύχη να διατηρούμε ένα συμπαθητικό σπίτι στην Κέρκυρα, και έναν μεγάλο έρωτα για την ίδια την Κέρκυρα αλλά και για καθετί ωραίο. Όπως η ίδια η Κέρκυρα.  Πέντε καλοκαίρια δεν κατορθώσαμε να πάμε, για λόγους σημαντικούς και ασήμαντους. Φέτος ήταν υπόσχεση. Εγώ λόγω καταγωγής, έχω περάσει στην Κέρκυρα  περισσότερα από τα μισά καλοκαίρια της ζωής μου. Έχω τόσες αναμνήσεις, όσες δεν έχω για κανένα άλλο μέρος ή συμβάν. Θυμάμαι το αυτοκίνητο του παππού και της γιαγιάς που μας πήγαινε στις δημοφιλείς  παραλίες της εποχής, τον Ίψο, το Πέραμα, τον Άη Γιάννη. Μας πήγαινε και στα ξενοδοχεία, όπου ήταν όλοι φιλόξενοι και περιποιητικοί, περισσότερο με μάς που ήμασταν ντόπιοι, παρά με τους ξένους. Θυμάμαι τα θεόρατα κλαμπ σάντουιτς στο Mira Mare, το κοτόπουλο στο καλαθάκι στο K erkyra Golf και την ταβέρνα στο Πυργί όπου με τσίμπησε μια μέλισσα. Από την πόλη θυμάμαι τα αστραφτερά πεζοδρόμια και τους άδειους δρόμους τα απομεσήμερα, τα ψητά καλαμπόκια, τις άμαξες και τα τρίκλυκλα, ακό

Σώπα ανόητε! [Αλίκη Κατσαρού]

Όσοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σαν τον Τσιόδρα, δεν είναι κανόνας. Όλοι θυμόμαστε αρκετούς που το κύριο τους ενδιαφέρον εξαντλούταν στις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των οποίων τη λάντζα έκαναν πάντα οι φοιτητές.  Θυμόμαστε άλλους που ναρκισσίζονταν από το ύψος της πανεπιστημιακής έδρας με νεαρές φοιτήτριες και άλλους που εντελώς αδιάφοροι, μετά από μικρή ή μεγάλη πορεία στα γράμματα και τις επιστήμες, εξασφάλιζαν τα οικονομικο-κοινωνικά προνόμια του ακαδημαϊκού και περνούσαν από τα αμφιθέατρα όπως οι τουρίστες από την πλατεία Συντάγματος. Επίσης, όσες νέες και ωραίες έχουμε περάσει από μικρά και μεγάλα ελληνικά νοσοκομεία συνοδεύοντας ηλικιωμένους γονείς ή μικρά παιδιά, σίγουρα θυμόμαστε αρκετούς από τους άρρενες ιατρούς να απλώνουν την σεξιστική τους νοοτροπία στο χώρο, θεωρώντας μας αυτονόητα θύματα της λευκής τους μπλούζας.  Το αίσθημα ανωτερότητας πολλών γιατρών δεν εξαντλείται απαραίτη

Ο Ηγεμόνας και η Μαίρη

Βάζω απέναντί μου το πρόσωπό της. Είναι μεσήλικη, παντρεμένη, έχει δυο παιδιά, ένα σπίτι, δύο αυτοκίνητα, δυο πιστωτικές, καμία αποταμίευση, γενικώς μικρομεσαία. Στα τέλη του μήνα ζορίζονται αλλά τελικά τα καταφέρνουν με τον σύζυγο, δημόσια υπάλληλος αυτή, στέλεχος επιχείρησης εκείνος.   Έχω βρεθεί μαζί της σε κοινές συναναστροφές δυο τρεις φορές και βρίσκομαι κάθε μέρα στο Facebook . Η Μαίρη είναι η πιο μεγάλη επιτυχία του Ηγεμόνα, όπου ηγεμόνας είναι αυτός που φαντάζεστε. Τον θαυμάζει, τον γεμίζει καρδούλες, ευχές, συγχαρητήρια και συμβουλές.  Και δεν είναι μόνον η Μαίρη, είναι ο  άντρας της Μαίρης, οι φίλοι της Μαίρης, πολλές ακόμα Μαίρες που τον υποστηρίζουν φανατικά, και τον θεωρούν ό, τι καλύτερο μας έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Τον θεωρούν έναν προοδευτικό, σύγχρονο, ανοιχτόμυαλο Ευρωπαίο με σοβαρότητα, εντιμότητα και τόλμη. Έναν πατριώτη που κουράζεται για το καλό της χώρας, που επιτελεί μεταρρυθμίσεις και έργο, που τελικά είναι, αν όχι μεσσίας, σωτήρας. Η Μαίρη ε